Дете от Мадан се отрови с алкохол

12 годишно момче от Мадан е настанено в Интензивното отделение на смолянската болница след алкохолно отравяне. Сигналът за инцидента е подаден във филиала на Спешна помощ в миньорския град на 2 юни към 10 ч. от медицинската сестра на СОУ „Отец Паисий” в миньорския град, каза д-р Велин Денев - шеф на центъра в Смолян. Когато медицинският екип отива на място, детето е било неконтактно и веднага е транспортирано в Смолян. Според лекарите малолетното момче е изпило сравнително малко количество твърд алкохол – между 50 и 70 мл, след което пило и „Ред Бул“. Именно комбинацията между алкохола и енергийната напитка довела до интоксикация, която се оказала непосилна за крехкия организъм на детето. Запознати обаче твърдят, че изпитият алкохол е бил повече от 200 милилитра.

Детето е прието при нас, приложена е детоксикираща терапия и в момента то е в относително стабилно състояние”, казаха от отделението за анестезиология и интензивно лечение.

Според майката на петокласника, синът й взел ракията от вкъщи, но я изпил навън, след което отишъл на училище и там му прилошало. Постъпката на момчето най-вероятно е чисто детска психологическа реакция, вследствие на преживяна загуба и проблеми в семейството. От регионалния образователен инспекторат в Смолян ще изпратят екип от психолози, които ще работят с момчето.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини