Правят геоложки проучвания преди укрепването на свлачището по пътя Асеновград-Смолян

Агенция „Пътна инфраструктура" стартира обществена поръчка за извършване на проучвателно-проектантски работи за обезопасяване на срутището на пътя Асеновград-Смолян, съобщиха от АПИ.

Целта е да бъдат проучени инженерно-геоложките условия в района, причините за неговото активизиране и разработването на проект за трайното възстановяване и укрепване на засегнатия пътен участък. Индикативната стойност на поръчката е 16 500 лв., а срокът за изпълнение е 30 дни.

Заради обилните валежи през март т. г. се срути огромно количество скална маса на пътен участък от около 200 метра. Основното пътно трасе между Смолянска и Пловдивска област беше затваряно на няколко пъти в продължение на дни.

Агенция „Пътна инфраструктура" е подала информационна форма пред Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за осигуряване на средства за укрепване на пътния участък. Прогнозната стойност е 1,2 млн. лв. Възстановителните дейности ще бъдат възложени след завършване на проучвателно-проектантските работи.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини