Четири двойки с репродуктивни проблеми от Смолян ще бъдат подпомогнати от фонд „Инвитро”

 Комисията, сформирана от община Смолян, одобри 4 двойки с репродуктивни проблеми, които ще бъдат подпомогнати финансово от местния фонд „Инвитро”, съобщи секретарят Момчил Николов. Както информирахме, стартира процедурата по приема на документи за кандидатстване във фонда. След предложение на кмета Николай Мелемов, Общинският съвет в Смолян единодушно гласува в края на месец ноември м. г. създаването на фонда „Инвитро”. Местният парламент прие и Правилник за дейността му, в чл.5 на който са упоменати необходимите документи за кандидатстване. Сформираната от община Смолян Комисия, проведе вече първото си заседание. Втората дата, до която трябва да бъдат подадени документите, е 31 август, а третата 30 ноември т.г. До първото заседание на комисията документи подадоха 6 двойки. Останалите две ще имат възможност да отстранят пропуските по документацията и да кандидатстват отново до 31 август. Общата сума, която се отпуска на одобрените кандидати е 3 700 лв. Средствата са разпределени според индивидуалните нужди и процедури, необходими за изследванията. В Комисията са включени общински съветници, лекари, представителят на фондация „Искам бебе” за Смолян.

Подробностите и необходимите приложения за кандидатстване са публикувани на сайта на община Смолян: http://www.smolyan.bg/bg/menu/content/1127.

От администрацията призовават хората, които искат да се възползват от този фонд да подготвят документацията и да кандидатстват.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини