30 младежи от 15 държави са в Смолян на Лятно училище на НАТО

Тридесет младежи от 15 натовски и държави извън Алианса- като Грузия, Македония, Азърбайджан, участват в Лятното училище на НАТО, което се провежда в Смолян.  То е организирано от Младежкия Евроатлантически клуб, съвместно с Атлантическия клуб в България и с подкрепата на НАТО, отдел „Публична дипломация”. 

Младежите се срещнаха и с кмета Николай Мелемов, който представи община Смолян и посочи приоритетите в работата на администрацията. Градоначалникът разказа за туристическите атракции в общината, за предстоящия Роженски събор и др. При разговора се оказа, че младежите свързват България и с поставения рекорд на Гинес от 333 каба гайди.

В отговор градоначалникът кказа, че за събора ще се съберат 400 гайдари, които ще открият възродения фолклорен фиестивал. В края на срещата младите натовци получиха рекламни материали от община Смолян.  

 

Лятното училище ще продължи до 6 юни, а сред темите на дискусиите са операциите на НАТО след срещата на върха през 2014, отношенията НАТО- ЕС, борбата с тероризма и др. Сред лекторите на Лятното училище на НАТО е и Соломон Паси.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини