Полицията с комплексни мерки за опазване на селскостопанската продукция

Въпреки, че до момента в ОД МВР – Смолян не са постъпвали сигнали за проблеми и престъпни посегателства върху селскостопанската продукция, Областната дирекция и Районните управления от областта, са изготвили планове с конкретни мероприятия и мерки за сигурност. Освен инструктажи за координиране на съвместната работа на полиция и пазачите по селата, ако има такива, са проведени срещи и с представители на местната власт по населени места. С кметовете е акцентирано върху подаване на сигнали при възникнали проблеми при изкупуване на селскостопанската продукция.

Проведени са срещи и с председателите на земеделски кооперации, управителите на фирми и земеделски производители, за да бъдат предприети мерки за охрана на складовите бази, използвани за съхранение на селскостопанска продукция. Направени са и срещи с ръководствата на частни
охранителни фирми и звената за самоохрана, за да се засили бдителността им при охрана на селскостопанската продукция.
Засилени са проверките от страна на нарядите по охрана на обществения ред и от “Пътна полиция” и служители на РД ПБЗН - Смолян, като особено прецизни са проверките на пътни превозни средства, превозващи селскостопанска продукция.

Осигурено е засилено полицейско присъствие в районите с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция. Регулярно се провеждат и специализирани полицейски операции, съвместно с представители на РД ПБЗН - Смолян, ОДБХ – Смолян, органите на ТД на НАП – Пловдив, офис - Смолян, РЗИ – Смолян, Комисията за защита на потребителите и други контролни органи. Техните проверки са с цел оказване на методическа помощ, превенция и документиране на нарушения.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини