Над 150 деца от Смолян участваха във фестивала на руската песен и танц

    Организатори и участници изказват благодарност на кмета на община Смолян Николай Мелемов за подкрепата

    Над 150 участници в различни формации от област Смолян, се включиха в Зоналния етап на фестивала на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце”, който се проведе на 13 юни в Пловдив.

    Изпълнителите в трите жанра - песен, поезия и танц събраха овациите на публиката.

    Танцьорите от Смолян превърнаха празника във феерия от звуци и талант и спечелиха сърцата не само на публиката, но и на журито.

    Финалисти (заели първо, второ и трето място) от зоналния етап са:

    - жанр поезия: ЦДГ № 8” Вела Пеева”-Смилян, СОУ „Хр.Ботев“, Ученическо общежитие „В.Димитров”-Смолян.

    -жанр песен: НЧ “Кирил Маджаров”, ОДЗ № 4 “Радост“, ОДЗ „Изворче“- с. Момчиловци, ОУ « В.Дечев»-Чепеларе, Ученическо общежитие „В.Димитров”-Смолян.

    -жанр танц: Танцово студио The ONE, ОДЗ ”Вела Пеева”- с.Смилян, група „Смехории”, група” Малчугани”, НЧ „Балкански просветител-1871”, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ с. Смилян.

    В националния етап през месец септември ще участват изпълнителите и формациите, заели първо място в съответния жанр и възрастова група.

    Фестивалът е посветен на 70 годишнината от победата над фашизма, а организатори са Национално Движение Русофили, със съдейстието на Фонд „Русский мир” – Москва, Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Синдикат на българските учители, Национален Дворец на децата, Национален съюз на читалищата, Национален съюз на българските музикални и танцови дейци.   

    СмолянБГвести.нет

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини