МВР: В Нови хан всичко е спокойно

От МВР заявиха за news.bg, че няма напрежение в село Нови хан, Софийска област, за където се твърдеше, че има възможност за създаване на конфликт, подобен на този в столичния квартал "Орландовци". "Не са  изпращани полицейски екипи, там няма ситуация, не е имало сблъсъци нито конфликти", заявиха от ведомството на Румяна Бъчварова.

Повод за притеснение дало задържането на 15 юни в 01:40 часа през нощта от местни жители на двама мъже за кражба. "Предприети са действия за установяване принадлеждността на арестуваните и за други престъпления", казаха от МВР. "Нямаме информация за възрастта на задържаните, те са имали съмнително поведение за това хора от Нови хан са ги задържали и са ги предали на органите на реда", заявиха от вътрешното ведомство.

Снощи полицаите арестуваха 20 души за неизпълнение на полицейско разпореждане и осуетяване на полицейска проверка в столичния квартал "Орландовци".

Докато полицията в София се опитва да тушира напрежението между българи и цигани в столичния квартал "Орландовци", в община Гърмен петдесетина души се опитаха да щурмуват ромския квартал "Кремиковци".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини