Внимание! Нова схема за телефонна измама-този път с мним служител на ЕВН

Телефонни измамници, представящи се за сътрудници на електроразпределителното дружествоEVN, са измислили нова схема за измами на клиенти, съобщиха от пресслужбата на дружеството. На 14 юни от скрит номер мъж се обажда на клиент на ЕВН и представяйки се за сътрудник на фирмата, поискал номера на електромера. Мнимият служител обяснил, че така ще бъде отстранена възникнала повреда. Малко по-късно той отново позвънил на потърпевшия, че при извършване на техническите дейности роднина на клиента е попаднал под напрежение и са нужни пари за спешното му лечение.

След сигнал от клиента в дружеството и извършена проверка от EVN България е установено, че телефонното обаждане до клиента не е от служител на компанията, както и че не е имало никаква повреда в електромера. Случаят вече е предаден на МВР, съобщават от EVN.

EVN България предупреждава отново своите клиенти да бъдат бдителни за измами от мними служители на дружеството и уточнява, че при телефонен разговор с клиенти сътрудниците на дружеството не използват скрити телефонни номера, както и че винаги се представят с име и фамилия. Всеки клиент може да извърши проверка за съответния сътрудник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на дружеството на тел. 0700 1 7777.   

СмолянБГвести.нет

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини