Боян Расате: Всяка събота ходя на Битака


Националистът се оплака, че къщата му била обект на надези десетки пъти, имал над 4-метрова ограда

Всяка събота ходя на Битака, купувам си книги, общувам си с хората. Това призна националистът Боян Расате в интервю за Нова телевизия. Въпреки това той не си спести и критичните епитети към ромите.

„Нормално е да съм в Орландовци, когато има проблем между българи и роми за музиката. Това не е само вътрешно-квартален спор, то е спор между два различни вида. „Голямата част от циганите живеят като прасета. Аз не мразя циганите, изпитвам погнуса. Имало е набези над къщата ми и аз съм реагирал. Не е хубаво човек да се подиграва на бедните, но те живеят по този начин, защото така искат” допълни той. Според него няма истински националисти в Народното събрание.

„На първо място сме виновни ние, защото си избираме такива хора. В тази държавата българите са оставени на произвола на съдбата и няма кой да се обърне за помощ. Има долни и некачествени българи, които не заслужават това име. От друга страна повечето роми не водят нормален живот, не поддържат нормален дом, не са в хармония с останалия свят, не си плащат данъците. Едно време родителите са давали мило и драго детето им да се изучат.” продължи той с разсъжденията си. „Колкото и да се опитват да изместят центъра на конфликта – той не е политически, а на етническа основа, защото имаме различни представи за обществото” заяви Расате на път за Орландовци.

В квартала ромите споделиха, че ги е страх. „Двамата са виновни – и българите, и циганите. Българите крадат с „химикалки”. Страх ни е, защото заради един страдат всички. В крайна сметка националистът се ръкува с тях, а те го изпратиха с аплодисметни.

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини