Трима отвлякоха и пребиха дюлгерин заради псувня

    Псувни и обиди заради стадо, пресичащи тясната отбивка за хасковското село Родопи, станаха повод за брутално отвличане и побой посред бял ден вчера. Както Haskovo.net вече съобщи, зад решетките са трима биячи от Хасково – на 19, 21 и 23 години. Най-младият – Георги, внук на възрастен овчар от Родопи, бил инициаторът на нападението. Повод за него били сутрешните необмислени думи на 29-годишния Славчо от село Добрич, който се цанил да ремонтира купена наскоро къща в Родопи. Собственикът Димчо пък е от Димитровград, но започнал мащабен ремонт на селската къща и се наложила да наеме дюлгери.

    Бързайки за работа вчера сутринта Славчо се изнервил от стадото овце, които лениво пресичали шосето, и им теглил една майна. Според показанията на задържаните освен ругатните дюлгеринът нарекъл овчаря “долен мръсен циганин”. Малко по-късно човекът се оплакал на внука си Младежът се засегнал на фамилна чест, викнал двама приятели - Велизар и Петьо, натоварили се в БМВ-то и се изтърсили пред къщата.

    Димчо им отворил и те веднага се нахвърлили с юмруци и шутове върху дюлгерина. Няколко удара отнесъл и домакинът, който се опитал да ги разтърве. Нахлулите вътри младежи потрошили и къщата – счупили прозорци и избили врати. Свидетел на шумната разправия станала съседката отсреща – 72-годишната Валинка Господинова. Възрастната жена си изкарала акъла, като видяла как изхвърлили Славчо “на кълбета” от двора.

    “Чакайте бе, момчета, недейте така, стига”, опитала се да ги вразуми жената, но внукът Георги отсякъл: “Няма стига! Ще псува той дядо ми!”. Натоварили Славчо, целият в рани и кръв и го откарали в овчарника край селото, в бившия стопански двор. Там му хвърлили още един бой. Накарали го и да се извини на възрастния пастир.

    Междувременно втрещените съседи се обадили в полицията.

    Битият дюлгерин бил върнат в къщата от овчаря бай Георги, който изглежда вече усетил, че е станала беля. “Не биваше да става така”, казал той, но съседите не се трогнали особено от половинчатото извинение.

    Тримата биячи са задържани в ареста, а пострадалите Славчо и Димчо днес са били при съдебния лекар за освидетелстване.

    Разследването е под надзора на Окръжна прокуратура, а оттам казаха за Haskovo.net, че обвинението е в отвличане, което е доста сериозно и при доказване на вината се предвижда тежко наказание. Няма обаче да се иска налагане на постоянна мярка “задържане под стража”.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини