ТЕЦ „ Марица“3 се вдига на протест заради неизплатени заплати

    С лентички „ Протест“ ще започне утре работата в ТЕЦ „Марица“ 3.

    Протестните действия са заради натрупани неизплатени заплати от април и липсата на колективен трудов договор в предприятието.

    Синдикалната организация на КНСБ в ТЕЦ-а е входирала декларация до ръководството, в която декларират готовността си и за ефективни стачни действия.

    В документа енергетиците категорично настояват за сключването на колективен трудов договор в предприятието, какъвто нямат от 10 години. Те обясняват, че сега действащият браншови договор не се спазва. Освен това в документа се настоява за определяне на конкретна дата за изплащане на трудовите задължения и искат гаранции за спазването й.

    Служителите настояват за изплащане на старите задължения за безплатна храна и на заплати, които им се дължат от април месец до днешна дата.

    Работещите в ТЕЦ Марица 3 - Димитровград декларират, че предприятието им е на дъното на сектор Енергетика по работни заплати, допълнителни трудови възнаграждения и социални придобивки.

    С входираната декларация до директора, която е с дата 30 юни, се обявява, че ако не се предприемат незабавни действия по удовлетворяване на исканията им, да се счита за предизвестие за начало на протестни действия.

    Утрешният протеста ще е символичен, но ако и този опит за диалог не помогне, служителите на ТЕЦ-а са готови за ефективни стачни действия още в началото на идната седмица.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини