Откраднаха камера против кражби в Димитровград: ВИДЕО

     ОДЗ "Лилия" беше осквернена за втори път в рамките на месец и половина. Преди десетина дни вандали свалиха и задигнаха охранителната камера от сградата на детското заведение в кв."Изграв", която беше възстановена на мястото на предишната, която пък също беше открадната, информираха от местната администрация.

    От общината разпространиха два видеоклипа, заснели посегателството. На тях ясно личи, че извършителите са деца. На единия от записите се вижда как с дървени пръти те удрят една от камерите в продължение на минута, за да я откачат и откраднат от покрива на детската градина.

    Охранителните камери за видео наблюдение бяха поставени на ОДЗ-то за пъви път на 22-ри май по настояване на ръководството заведението с цел да се намалят посегателствата върху общинското имущество.  

    От общината информираха, че за случая е сигнализирано РУП - Димитровград. 

    От местната администрация са категорични, че няма да толерира вандализма във всичките му измерения, защото това е не само щета към обществения ресурс, а безотговорно социално поведение, което трябва да бъде наказвано.

    "Нека обществото ни изостри сетивността си към всякакви безотговорни действия, с които се накърнява публичната инфраструктура.", призовават от кметството на Димитровград.

     

     

     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини