7 проекта по европрограми разработват в Димитровград

Димитровградска община се подготвя за кандидатстване по 7 позиции за финансиране по европрограми за програмния период до 2020 година.

Разработките ще са отворени за прием от края на януари 2016 г, обяви ръководителят на екипа инж. Клавдия Тончева.

Димитровград ще търси финансиране за преустройство и реконструкцията на бившата АТЗ болница, включително прилежащи площи в Център за настаняване от семеен тип за стари хора и за възрастни хора с деменция.

Проект ще защитава финансиране и за ремонт и обновяване на парк „Вапцаров“, както и за преустройство на сграда на бившия Междуучилищен център в „Къща на изкуствата”. Реконструкция сградата на Търговския дом в общински иновационен център за обучения, ще е друга от разработките. Еврофенансиране ще се търси и за обновяването на театър „Апостол Карамитев“, както и за ремонт и реконструкция на пешеходната зона и междублоковите пространства в централна градска част, бул. „България“, както и за реставрация и ремонт на културен дом „Химик“.

Димитровград беше определен заедно с Горна Оряховица и Асеновград като бенефициенти за новия програмен период по време на ззаседанието на комитета за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 в края на миналата година.

Стойността на разработката за Димитровград е 549 900 лв., по които ще се изготвят проекти по седемте позиции. 85% се отпускат от европейския фонд, 15% от националния бюджет.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини