16 годишният Емилиян се върна след успешна операция от чужбина

След успешна операция в Англия приятели и близки посрещнаха Емилиян Кирилов от смолянското село Стърница. 16 годишното момче е ученик в Професионалната гимназия по икономика в Смолян, но страда от тежко заболяване. За да се съберат средства за лечението на момчето се организираха множество благотворителни инициативи, в които се включиха фирми, граждани и организации от цялата страна. С изработени от тях сувенири и накити, които продаваха на специални щандове, участваха и ученици от училището на Емилиян, както и от други учебни заведения в града.

На летището в София той беше посрещнат с гайдар и плакат „Добре дошъл, Емо!“

Извършената на 15 юли хирургическа интервенция е успешна, не се е наложила ампутация, но тепърва тийнейджърът ще трябва да се справи с няколко курса химиотерапия, заради коварната болест Саркома на Юинг.

 „Искам да благодаря на всички които ме подкрепяха до сега и продължават да ме подкрепят, защото когато знам, че толкова хора ме подкрепят, имам сили да се боря“, написа в профила си в социалната мрежа момчето, което продължава битката с болестта.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини