Родопски кметове се жалват в КРС от мобилен оператор

Кметове на села от Арденското корито са подали жалби в Комисията по регулиране на съобщенията, заради услуга, която плащат, но не получават от оператора, както е по договор. Жалбите в Комисията са за доставка на интернет. Флашките са получени, но услугата не може да бъде доставена чрез нея. Друг проблем, срещу който са реагирали кметовете, е доставката на рутери за абонатите, които след това били принуждавани да подписват нов договор. Така на практика за една интернет услуга те трябва да плащат два пъти на същия оператор.

Някои от населените места в региона пък изобщо нямат мобилни връзки, мобилната мрежа непрекъснато се губи и автоматично се прехвърля към гръцки оператор. За да не се минават автоматично на роуминг, местните хора са избрали ръчен режим на настройка за избор мрежа, но туристите масово се възмущават от неуредиците, когато разберат, че са на роуминг. В седем населени места по Арденското корито хората имат и друг проблем - нямат сигнал за цифрова телевизия. Селата Киселчово, Черешка, Потока, Горна Арда, Арда и Могилица попадали в белите петна на покритието, което са констатирали и от КРС. 

 Родопските управници са присъствали на организираната от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) мобилна приемна в Смолян, която се провела на 21 август в присъствието на председателят й д-р Веселин Божков. Той се ангажирал в рамките на месец да се извършат проверка и при доказване на нарушенията, съответният оператор да бъде санкциониран.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини