Айдън Йълмаз е новият председател на Сдружение „Егридерелилер” в Бурса

Айдън Йълмаз е новият председател на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (ардинци) в Бурса. Той заема мястото на Ахмед Кахраман, който почина в началото на август след тежко боледуване. Избран е единодушно от членовете на Сдружението. За негов заместник е избран Юксел Юртсевер.

„Ще продължа каузата на Ахмед Кахраман да работя за единението на ардинци”, заяви Йълмаз. Той е един от най-успешните ардински бизнесмени в Бурса. Дейността на фамилната му компания „Йълмазлар Холдинг” обхваща производство на текстил (платове) и матраци и има многомилионен оборот.

Първата среща на новоизбрания председател на Сдружение „Егридерелилер” бе с лидера на най-голямата изселническа организация в Турция „Балгьоч” доц. Юксел Юзкан.

Айдън Йълмаз е роден на 4 май 1961 година в град Ардино. През 1969 година семейството му се изселва в Турция. Женен, с трима синове.

Текст за снимка: Първата среща на новоизбрания председател на Сдружение „Егридерелилер” бе с лидера на най-голямата изселническа организация в Турция „Балгьоч” доц. Юксел Юзкан.

Гюнер Шукри

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини