Чакат секретар на Общинската избирателна комисия в Смолян от ЦИК

Общинската избирателна комисия в Смолян ще проведе първото си заседание на 8 септември от 12 часа. Комисията за предстоящите местни избори и референдум на 25 октомври 2015 г., е с председател Виктор Монев, а членовете й са 11, като разпределението по партии е: ГЕРБ – 3 члена, БСП – 2 и за всички останали партии по 1 член. След проведени консултации при кмета на Смолян Николай Мелемов се постигнато споразумение председателското място да е на ПП ГЕРБ.

Заради претенциите на БСП и ДПС за мястото за секретар на Избирателната комисия , протоколът е подписан и изпратен в ЦИК с особено мнение от представителите на двете партии. Предстои Централната избирателна комисия да реши коя от тях ще има секретар в ОИК Смолян.

Състав на Общинска избирателна комисия в община Смолян, назначен от ЦИК:

Виктор Монев (ГЕРБ) – председател; Анастасия Караманолева-Пенева (БСП лява България) - зам.-председател; Вели Паликаров (ДПС)-секретар, и членове – Симеон Велинов(ГЕРБ), Малинка Кордова (ГЕРБ), Маргарита Солакова (БСП), Димитър Марев (Реформаторски блок), Зоя Бенкова – (ПФСБ), Атанас Ангелов (ББЦ), Елена Илиева (Атака), Радка Желева (АБВ). 
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини