Buddy стана в тотален хит в Indiegogo

BUDDY - малкият сладурест робот, е продукт на френската Blue Frog Robotics и Родолф Хаселвандер (бивш директор на френската робо лаборатория CRIIF), които го качиха проекта си в Indiegogo, за да направят BUUDY реалност и да го придвижат за масово производство.

Само за дни, базисната цел от $100 000 бе постигната, а след няколко дни и тази от $200 000, което позволи обогатяването на малкия роботизиран другар с нови функционалности и реализацията на модел, насочен към деца със специални образователни потребности.

Тези дни, BUDDY спечели за каузата си нова цел, минавайки границата от $500 000 за малко повече от два месеца. Към момента, социалният асистент - каквато основната роля на BUDDY ще е генерирал $617 830!

Благодарение на хората, повярвали на BUDDY Blue Frog Robotics, в крайна сметка ще може да бъдат реализирани не само моделите, насочени към деца със специални нужди и този, насочен към възрастни хора, но и възможност за разширяване на паметта с до 32GB, пускането на черен модел, специалният Hackaton вариант, програмен пакет с инструменти за деца, нови пакет с мимики и скинове, сензор за нивото на въглеродния диоксид в средата, BUDDY EASYPATH, специално приложение с помощта, на което лесно ще можете да репрограмирате роботчето чрез удобен интерфейс и може би най-вълнуващата характеристика - възможност за интеграция със суперкомпютъра на IBM Watson така че вашето „приятелче” да е не само симпатично и услужливо, но и супер умно!

С цена от под $1000, BUDDY изглежда още по-симпатичен. Любопитен момент е, че за $999, ще може да се вземат два робота - от класическия модел. 

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини