Шофьорът на цистерната, убил един и ранил шестима бил с 1.58 промила алкохол /Обновена/

    34 годишният Мирослав Пеев от Смолян, който предизвика зверска верижна катастрофа тази сутрин, управлявал цистерна с дизел с концентрация 1,58 промила алкохол в издишания въздух.

    При тежкия инцидент един човек загина, а шестима други бяха ранени. Катастрофата стана тази сутрин около 7.30ч. на изхода на Смолян по пътя за село Влахово. Возилото пълно с дизел буквално смазало пътнически микробус, след което се забило в лек автомобил зад него.

    Цистерната навлязла в лентата за настрещно движение и се забила в идващите насреща микробус “Фиат Дукато” и лека автомобил“Опел Вектра”.

    Микробусът, превозващ работници към строителен обект край Смолян е смазан странично, а от удара на място е починал 59 годишният Мехмед Д. от Мадан. Жертвата пътувала точно на мястото, на което странично се врязала цистерната.

    Ранени са общо шест души- пияният шофьор на цистерната, 60 годишният водач на микробуса и още четирима работници.

    По спешност са транспортирани в болницата в Смолян, където им е оказана медицинска помощ и по-късно освободени за домашно лечение-без опасност за живота.

    Д-р Благоева, завеждащ Спешно отделение в МБАЛ „Братан Шукеров“:

    „Един от пострадалите беше с комоцио и сериозни травми - рана на главата и предмишница, които са обработени. Направените рентгенови снимки показват, че няма фрактури, а пострадалият отказа да остане за лечение“, обясни д-р Благоева и добави, че мъжът подписал декларация и напуснал здравното заведение, въпреки възможните усложнения от комоциото. Другите пострадали са били с повърхностни травми, без сериозни наранявания.

    Пияният шофьор Мирослав Пеев е отведен с белезници да даде кръвна проба в болницата, след което е откаран в ареста. И другите двама водачи в автомелето са дали проби за кръвни тестове за алкохол.

    От удара при верижната катастрофа е пострадал и автомобилът пътувал зад буса, но 61 годишният шофьор от село Бял извор се отървал без наранявания.

    Районът на зверския сблъсък е отцепен, а движението по пътя, който свързва Смолян с Мадан села е затворен, колите се пренасочват по обходен маршрут през Рудозем.

    На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна оперативна група от ОД МВР и РУ-Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

    ...

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини