Комплексна проверка във фирмата на пияния шофьор с цистерната

Инспектори на Държавна автомобилна инспекция ще проверят цялостната документация на фирма „ИСА 2000“, в която работи 34 годишният шофьор на цистерна, виновен за зверскат акатастрофа на изхода на Смолян, съобщават от транспортното министерство.

При инцидента беше убит един, а други шестима бяха ранени. При комплексната проверка инспекторите ще проверяват как се е работило във фирмата, която е задължена да извърши преглед, както на автомобила преди излизане от гаража, така и медицински такъв и на водача, което се удостоверява с подпис на длъжностните лица на съответният пътен лист, уточняват от ведомството.

Въпросната строителна фирма притежава лиценз за 99 МПС-та, а при проверка през 2014г са й съставени 8 акта за различен вид нарушения. Тази година фирмата е санкционирана 10 пъти.

Рано сутринта на 17 септември камионът-цистерна на фирмата, управлявана от 34-годишният Мирослав Пеев предизвика сериозна катастрофа с един загинал и шестима ранени. Полицейската проверка показала, че Пеев седнал на волана с 1.58 промила, а спрямо него е взета мярка „задържане под стража“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини