Разследват първата дама на Перу за пране на пари

Прокуратурата на Перу започва разследване срещу съпругата на президента на страната Олянта Омала по подозрение, че е участвала в пране на пари, предаде агенция „Новости".

Първата дама Надин Ередия е заподозряна, че е била замесена в такаво дейност по време напредизборните кампании през 2006 и 2011 г.

Става дума за фондове, които са финансирали кампаниитена съпруга й.

Самата Надин Ередия, която първоначално беше привлечена само  като свидетел в процеса, изцяло отхвърля подозренията, че е извършвала незаконни сделки при финансирането на кампаниите на Умала.

Смята се, че в кръга на участниците в  тези сделки са и венецуелските власти в лицето на тогавашния президент Уго Чавес.

Прокуратурата е разпоредила да се извърши графологична експертиза на четири финансови документа, под които стои подписът на президентската съпруга.  В тях фигурират суми, дадени   за кампаниите на Умала, както и името на венецуелския представител,  отговарял за извършването на  преводите. В публикациите на местните медии той е споменат като „Нико". Предполага се, че става дума за сегашния президент на Венецуела Николас Мадуро.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини