ФБР: "Ислямска държава" вербува членове в САЩ

Пред Конгреса на САЩ ръководителят на Националния контратерористичен център на САЩ Ник Расмусен съобщи, че, според данни на американските спецслужби, над 28 000 души от различни страни са отишли в Ирак и Сирия, за да се бият на страната на ислямистите.

Опитите на терористичната групировка „Ислямска държава” да вербува американци е голяма заплаха, която е актуална „24 часа в денонощието”. Това заяви в сряда директорът на Федералното бюро за разузнаване на САЩ Джеймс Коми.

Според неговата оценка, в момента „стотици американци” посредством умелата пропаганда в социалните мрежи са склонни да влязат в редиците на терористите в други страни или да извършат терористични актове на територията на САЩ. 

ФБР предприема мерки с цел да установи и оперативно да спре тези, които са се поддали на това влияние. 

Пред Конгреса на САЩ ръководителят на Националния контратерористичен център на САЩ Ник Расмусен съобщи, че, според данни на американските спецслужби, над 28 000 души от различни страни са отишли в Ирак и Сирия, за да се бият на страната на ислямистите. „От тях 5000 души са от западните страни, включително 250 американци”, уточни той.

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини