Много награди и емоции на автомобилно шоу Smolyan Race 2015

Изображение 1 от 21

    Много адреналин, мирис на изгорели гуми и ревящи мотори, събраха стотици на поредното издание на автомобилното шоу Smolyan Race 2015, което се провежда за втори път. Тази година надпреварата в различни дисциплини беше под мотото: „Гонките убиват хора, нека се забавляваме безопасно!“.

    Автомобилното забавление се организира от община Смолян и Автомото клуб –Смолян, а със съдействието на дарители са осигурени и наградите. Всички над 50 участници получиха грамоти, а призьорите на първите три  места и купи, предметни награди и бутилка шампанско. Повечето от победителите празнично гръмнаха бутилките и с радост окъпаха публика и колегите на почетната стълбичка и около нея.

    На драг финалите на автомобили снад  200 конски сили на първо място се изкачи Юлиян Кьоровски с "Мерцедес", на второ Александър Иванов със "Субару", а на почетното трето, но с най-високо двигната скорост от 196 км. в час Христо Искилиев с " Фолксваген Голф". Христо също спечели и първото място в Италианското преследване, следван от Тодор Мелемов. В кас дизел до 150 конски сили златната купа получи Божидар Пашов, а до 200 конски сили Кристофър Хаджиев. 

    Домакините от Смолян бяха поканили любители и майстори на автоскоростите и от други региони, като сред класиралите се имаше и състезатели от Шумен и Русе. Дрифткласирането по избор на публиката оглави Димитър Стойков, следван от Николай Петров и Павел Калев. Домакините благодариха на участниците, публиката и спонсорите и обещаха още по-зрелищно шоу в следващите издания на Smolyan Race -през пролетта и есента на 2016г.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини