20 годишният Ариф, израснал в сиропиталище, мечтае да стане шампион. Нека му помогнем!

20 годишно момче, израсло по сиропиталищата изпрати покъртително писмо до медиите с молба за помощ. Много хора в социалната мрежа откликват на молбата му и обещават помощ според възможностите си. Ариф Каменов е израстнал в дома за сираци в село Широка Лъка, не познава родителите си. Тази година е приет втори по успех от 15 кандидата в НСА "Васил Левски" София.

Полага му се студентска помощна пенсия от 50 лв., която е крайно недостатъчна, за да покрие разходите му за живот и обучение в София. След като си плати общежитието, му остават около 35 лв. за храна и транспорт. За учебници и спортно облекло дори не може да мечтае, тъй като са скъпи, а въпреки усилията си той е сам и не може да намери работа в София, за да се издържа.

Ето писмото на момчето, публикувано с ъмалки съкращения:

„В годините съм участвал в „Лятна Театрална Академия“ за деца в не равностойно положение. Там успях да се развия и да тренирам бойни изкуства- оказа се, че имам уникален талант за тях.

Имам нужда от помощ, не мога да влезна в часа по гимнастика, защото нямам пари да си закупя необходимото облекло за специалността. Учебниците ми струват много скъпо -само единият ми струва 26 лева и вече закъснявам с закупуването на учебниците.

Трябва да имам достъп до интернет, за да мога да свалям необходимите неща за работа, за да мога да се подготвям за изпити. Като и компютър за писане на доклади и лекции и правене на презентации.

Ще бъда много благодарен на всеки един, който ме подкрепи в тази първа година. Опитвам се да намеря работа в София но ми е много трудно да се ориентирам сам в София..

Всеки един който иска да ми помогне поне за тази година.

След това ще имам възможност да кандидатствам за стипендия..

Моля за вашата помощ моля в!!!!!!!

Надявам се да стана национален шампион, за да мога да се отблагодаря за вашето доверие“ !!!!

Така завършва писмото на Ариф, което трогна стотици и вече получава първата помощ от съпричастни към съдбата му българи.

Организаторите на Благотворителния турнир по футбол ''SmolyanCup'', също веднага реагираха и взеха решение да отпуснат месечна стипендия в размер на 200лв. на Ариф Каменов.

Младежите от ''SmolyanCup'' са успели да съберат сума, с която да се покрие месечната стипендия до декември, а идеята им е тогава да организират нов благотворителен турнир и да съберат още пари.

Ето и Банковата сметка и телефон за връзка с Ариф Каменов

IBAN : BG19RZBB91551000367908

Номер за връзка 0877981027

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини