Аржентински кандидат-кмет бе покосен от инфаркт по време на дебат

Кандидат за кмет на аржентинския град Пуерто Игуасу умря от инфаркт по време на предизборен дебат, пишат бразилските медии.

Според информациите, цитирани от ТАСС, на 57-годишния Мануел Алварес му прилошало и бил откаран в болница. Лекарите обаче не успели да го върнат към живота. 
Алварес бе номиниран от опозиционната партия „Републиканско предложение", която се оглавява от президентския кандидат Маурисио Макри. Според местните медии, цитирани от ТАСС, Алварес е имал много привърженици.

На 25 октомври в Аржентина ще се проведат президентски избори. В няколко провинции ще има избори и за губернатори и кметове. Основните претенденти за поста държавен глава са Макри и кандидатът на управляващия перонистки съюз „Фронт за победа" Даниел Сциоли. На предварителните избори, състояли се на 9 август т.г, най-много гласове получи Сциоли - 38,41%, а най-големият му конкурент Макри взе 24,28%. Тези от 15-те претенденти за президентския пост, които преодолеят 1,5 процентната бариера при това предварително гласуване, ще могат да вземат участие в борбата през октомври.

Град Пуерто Игуасу е с население около 85 хиляди души. Той е разположен в североизточната част на Аржентина. Близо до града е националният парк със световно известните водопади Игуасу.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини