Близо 50 жертви на тайфуна "Копу" във Филипините

Наводненията във Филипините, причинени от мощния тайфун "Копу", намаляват, но броят на жертвите на бурята достигна 47 души. Десетки хиляди все още се намират в евакуационни центрове, съобщава Агенция „Франс прес".

След като времето се подобрява три дни след опустошителния тайфун, властите оценяват щетите от унищожените култури и удавени животни вследствие на проливните дъждове в обширните земеделски райони северно от Манила.

Проливните дъждове в планинските северни райони на Филипините, които причиниха голяма част от наводненията в земеделските райони, също намаляват.

17 души са загинали в централните земеделски райони на Лусон. Над 300 села са били потопени в района в понеделник и вторник. Над 107 000 души са принудени да останат в евакуационни центрове.

Повечето от смъртните случаи в наводнените райони сапричинени предимно от удавяне, но има и от токов удар и срутване на стени. Един човек е починал от ухапване от змия.

Други 16 души са загинали в планинските райони, където интензивните валежи предизвикали свлачища, затрупали къщи и унищожили пътища.

На други места в страната лошото време е взело още 14 жертви. Така общият брой на загиналите достига 47 души.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини