Ротари клуб в Смолян с кампания за набиране на средства срещу детски паралич

Ротари клуб Смолян започна кампания за набиране на средства за ваксини срещу детски паралич. Инициативата е по повод на Световния ден на борба с полиомиалита 24 октомври.

Днес само в две страни в света – Афганистан и Пакистан, съществува коварният вирус, причиняващ тежкото заболяване.

Ротарианците се обръщат с призив към смолянчани и предвид на засилените миграционни процеси на хора и от тези две държави, както и риска, че ако не се имунизират децата, има опасност болестта отново да се разгори.

Като първа стъпка в тази борба е даряването на средства в кутиите, които Ротари клуб Смолян е поставил за тази цел със знака, посочен по-долу, или на следната банкова сметка:

РОТАРИ КЛУБ СМОЛЯН

BG 49 BPBI 7924 1083 6254 01

основание: ДЕТСКИ ПАРАЛИЧ

Първият световен проект е стартиран през 1979 година с имунизирането на 6 милиона деца във Филипините срещу полио вируса, който предизвиква коварната болест. Всички тези деца са спасени, но вирусът все още не е изкоренен. Успехът кара РОТАРИ да започне още по-мащабен проект с партньорството на Световната здравна организация и УНИЦЕФ, наречен Полио Плюс, с цел имунизиране на всички деца по света. Благодарение на тези усилия към днешна дата Световната здравна организация извади и Нигерия от списъка на полио-ендемичните страни. С тази стъпка целият континент Африка е освободен от болестта.

СмолянБГвести.нет

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини