ЕВН: Готови сме за зимата в Смолянско

  Електро-разпределителното дружество ЕВН България ЕР ЕАД е направило необходимата организация за есенно-зимния сезон, за да се осигури нормално електрозахранване за населението в област Смолян.

Това декларира инж. Костадин Величков, член на Съвета на директорите на дружеството в писмо до областния управител Недялко Славов. Извършват се дейности по почистване на просеките, налични са средства, ресурси и договори със специализирани фирми, уверяват още от ръководството на ЕВН.

Към 30 септември 2015 година са успели да разчистят 1740 декара просеки и са отстранили около 29 хиляди броя единични дървета на територията на област Смолян. Планира се до 31 декември да разчистят още 445 декара, като отстранят около 8500 броя дървета. Тези мерки са необходими поради наличието на голямо количество паднали дървета в сервитутните зони на далекопроводите, в следствие на падналия обилен сняг и тежките метеорологични условия през март 2015 година, което беше причината редица населени места в областта да останат без електрозахранване за дълъг период.

СмолянБГвести.нет

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини