Извадиха лютив спрей срещу мечки в битка за селски кмет

Извадиха лютив спрей срещу мечки в битка за селски кмет

Две преписки за хулиганство са образувани в Смолянско около предизборни препирни

Две преписки за хулиганство са образувани в област Смолян заради предизборни препирни и словесни стълкновения.

Спрей за защита срещу мечки влезе в употреба при разправия в село Дрянка, община Баните.

Свадата между привърженици на двама кандидати за кмет на селото, прераснала в лют скандал. При сблъсъка 31 годишният Йордан М. си изпуснал нервите и извадил лютивия спрей срещу мечки. Срещу буйстващия мъж е образувана преписка за хулиганство.

Подобен инцидент, но значително по-многолюден, се разигра в доспатското село Змеица и също завърши с преписка в прокуратурата за хулиганство, която беше сезирана за скандала, разиграл се в нощта срещу изборния ден.

Цяла нощ в центъра на селото се вихрил скандала между агитки от привържениците на две партии. Включили се и кандидати за кметове и съветници, които взаимно се обвинявали в купуване на гласове и си разменяли солидни обиди и заплахи.

Агитките на кандидатите в среднощния екшън достигнали стотина души и до физическа саморазправа не се стигнало само благодарение на намесата на пристигналите на място над 20 униформени.

В хода на проверката се съберат показания от свидетели на нощната разправия, за да се уточни кои лица ще бъдат привлечени за хулиганство по преписката, заявиха от ръководството на ОД на МВР- Смолян.

Междувременно в ОИК Доспат през целия ден валят жалби за нарушения на Изборния кодекс и до към 15 часа броят им достигна 22.

СмолянБГвести.нет

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини