Наградиха смолянчанина Георги Пепеланов, предотвратил три опита за телефонна измама

    С почетна грамота и плакет за граждански принос в борбата с престъпността и опазване на обществения ред днес беше награден смолянчанинът Георги Пепеланов. Отличието се връчва за оказаната помощ при предотвратяването на три телефонни измами в района, по предложение на началника на РУ-Смолян. Награждаването е по повод на професионалния празник на българската полиция, за който, днес се събраха повечето от бившите директори на ОД МВР – Смолян от 1990г. до днес. На нея присъстваха Никола Простов – Директор на ОД МВР-Смолян в годините 1991/92г., Петър Барганов, оглавявал Дирекцията между 1992 г. и 1996 г., както и Александър Савов, който беше полицейски шеф от 1997 г. -до 2001 г. На празничното честване в дирекцията бяха и Никола Михайлов - Директор на ОД МВР-Смолян от 2001 г. -до2008 г. както и Кирил Хаджихристев - Директор на ОД МВР-Смолян 2008 г. - 2013 г.

    Приветствие поднесе сегашният шеф на Областната дирекция старши комисар Николай Димов, който връчи на гостите специални грамоти и почетни плакети, с отбелязан период на тяхното ръководство. ОД МВР – Смолян ще се включи и в организирана дарителска кампания за подпомагане на децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР. Благотворителната инициатива се организира с подкрепата на синдикати в МВР.

    На 8 ноември по случай честването на празника на българските полицаи ръководството на ОД МВР – Смолян ще вземе участие в поднасянето на венци пред паметника на ГДНП в София.

    СмолянБГвести.нет

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини