Новите кметове и съветници на Община Смолян вкупом се заклеха

    На тържествена сесия днес, водена от областния управител Недялко Славов, новият общински съвет положи клетва. В препълнената зала бяха всички новоизбрани кметове на населени места и общински съветници на Община Смолян, както и представители на институции, много граждани и гости.

    „Ако трябва да оприлича изборите за кмет на Община, бих я оприличил като „бягане на самотен бегач на дълги разстояния“. Доста преди старта на кампанията хората бяха решили да дадат доверието си на г-н Мелемов, за да довърши започнатото и реализира проекти, чието начало беше поставено. Доста по-оспорвана беше битката за общински съветници и в резултат общинският съвет има широко присъствие на партийни листи и местни коалиции. Преференциалният вот пренареди доста от листите и за съветници бяха избрани онези, които показаха, че имат най-сериозна подкрепа от избирателите", каза в приветствието си Славов и поздрави избрания за втори мандат Николай Мелемов с убедителната му победа на изборите с 10 259 гласа още на първи тур.

    "Днес е времето, в което трябва да преглътнете обидите от опонентите, да забравите политическите битки и да сложите едно ново начало. Не забравяйте, че хората са ви изпратили тук, за да вземате най-добрите решения и да загърбите всякакви различия в името на просперитета на Смолян“.

    Славов подчерта, че има какво още да се прави за подобряването на качеството на услугите, които общината предоставя, за по-открито и прозрачно управление, за икономически растеж и управление на инвестициите. Допълвайки, че предизвикателствата пред властта ще изискват сериозна подкрепа, за да се реализират много значими проекти, областният управител обяви своята и пожела сили, здраве и късмет на новия кмет на Общината.

    „Пожелавам Ви, когато вършите полезни неща, да получавате признателност от съгражданите ,това е най-голямото удоволетворение. Когато грешите -да получавате упреци, но те да ви мотивират и да се коригирате“, обърна се Славов към Мелемов, а на новоизбраните съветници пожела да се обединят в името на една единствена кауза-по-доброто бъдеще на смолянчани. 

    „Доверие се дава трудно, задържа се с постоянна работа и много лесно се губи, понякога само с едно необмислено дейстиве. Всички имате моята протегната ръка за всяка една добра инициатива. Не бих пзволил институцията да е обект на политически битки. За вбъдеще ще решаваме заедно проблеми свързани с иконочимеското развитие, инфраструктурата, социалната политика. Най-глоямото предизвикателство е обезлюдяването на региона, така че да подкрепяме младите и хората, които са тук. Работете така, че в общината да растат здрави и образовани хора, както и да подкрепяме възрастните хора. Не късайте контактите си с хората, така както го правихте по време на предизборната кампания!“, каза Славов и призова новите съветници да не забравят кратката, но съдържателна клетва, която са положили днес – във всичките си дейстивя да се ръководят от интересите на жителите на община Смолян.

    След аплодисментите на всички в залата, областният управител даде думата на шефа на ОИК Смолян Владимир Монев, който прочете решенията, с които са обявени за избрани кметовете на Общината, населените места и новите съветници. Новоизбраните представители на местната власт се качиха на трубината и под ръководството на областния управител произнесоха тържествената клетва:

    „Заклевам се в името на Република България, да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на Смолянска община и да работя за тяхното благоденстиве! Заклех се !“

    След тържествените звуци на химна на България и Обединена Европа, новоизбраните кметове и общински съветници подписаха клетвени листове и получиха удостоверения за новите си правомощия. Първи клетвен лист подписа кметът Николай Мелемов, който за втори път получи и символите на властта на град Смолян- огърлица и ключ на града. Като най-старши по възраст общински съветник, Михаил Генчев от БСП приветства новите избраници и проведе процедурата за избор на председател на новия местен парламент.

    СмолянБГвести.нет

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини