Факелно шествие, хитови постановки и уникални изложби за Нощта на театъра в РДТ Смолян

И тази година Родопският драматичен театър „Николай Хайтов” Смолян ще се включи в европейската инициатива Нощ на театъра. В миналогодишното издание театърът ни беше отбелязан като един от най-активните, с най-много акции в нощта, посветена на изкуството на Мелпомена.

Тази година културната институция в Смолян е подготвила много изненади за за смолянчани и гостите на града. Нощта на театрите стартира на 21 ноември събота в 10.30 часа сутринта с детския спектакъл „Копче за сън” от Валери Петров. Децата и техните родители ще имат възможност да разгледат изложба „театрален реквизит” в фоайето на театъра, сред които и уникати от постановки на Леон Даниел, Юлия Огнянова, Теди Москов, Александър Морфов.

След детското представление директорът на театъра и началникът на техническите служби ще покажат на гостите си театралното задкулисие, пулта от който се управлява въртящата се театрална сцена, а малчуганите ще могат да научат как действат пултовете за осветление и звук, да разгледат пространствата, в които се съхраняват реквизита и костюмите.

В 18.00 часа тръгва факелното шествие на бъдещите актьори от Театрална школа Юлия Огнянова, което ще стартира от кино „Дружба”. Младите актьори ще дефилират в театрални костюми, а на входа на театъра ще бъдат посрещнати от духова музика, след което смолянчани ще бъдат поздравени с кратко приветствие на директора „Театърът свети в нощта”.

В 18.40 часа в малкото фоайе пред зала 2 се открива изложбата „Театрални портрети” с лицата на РДТ „Н. Хайтов”, видени през погледа на сценографа Виктория Филипова. От 19.00 часа ще започне любимия на родопчани спектакъл „ Ромео и Жулието от Дунево” в зала 1.

От 21.30 часа в зала 2 започва спектакъла „Нирвана” /продължителност 1ч.10 мин./ След представлението творческият екип кани зрителите му на разговор и чаша вино, в който ще споделят подробности от творческия процес около правенето на спектакъла.

Всички събития са на преференциални цени – „Копче за сън” – единичен билет 3.00 лв. и само за НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ – дете с придружител - цена на билета 5.00 лв. Всички билети за „Ромео и Жулиета от Дунево” са 6.00 лв., а всички билети за „Нирвана” са 5.00 лв.

Виното, разбира се, е безплатно, добавят домакините и канят всички на Празника с призива:

Очакваме Ви, защото театърът е Ваш и бъдещето му зависи изключително от Вас! ПЛАНИНАТА ПРАВИ ТЕАТЪРА!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини