За пръв път Община Смолян включва химични средства за зимна поддръжка на пътищата

    Всички общини в Смолянска област са готови за зимния сезон. Около този извод се обединиха участниците в днешната работна среща на кметове от областта и институциите, за готовността за предстоящия зимен сезон.

     Община Смолян  има обществена поръчка за зимно поддържане с 24 обособени позиции, обяви зам.-кметът Марияна Цекова.  „Всеки момент ще се подпише договор за пътната мрежа в общината, към която е присъединена и уличната мрежа в малките населени места. За територията на града е сключен дългосрочен договор с фирма „Титан Клинър“, като фирмата е порверена-доставени са всички материали нужни за снегопочистване и зимно поддържане. За пръв път тази година Община Смолян е заложила в обществената поръчка и химични средства за поддържане на уличната мрежа и пътища в общината. Готови сме със всичко, предвидени са средства за аварийно -възстановителни дейности“, обобщи Цекова.

    Междуведомствената комисия обаче не е възстановила парите, похарчени от общината за преодоляване на щетите от дъждовните порои през февруари, когато беше обявено първото за тази година бедствено положение в Смолянска община.

    „Очакваме от фонд „Солидарност“ да ни върнат част от средствата, за другите не знам, да се надяваме, че междуведомствената комисия ще възстанови поне средствата, които ние сме разходвали, за да платим на фирмите, които ни помогнаха в тежките периоди. Съвсем наскоро имахме отново бедствие и благодаря на всички от пожарната, 101 алпийски батальон, РИОСВ, хората бяха на терен. За РДГ специална благодарност, показаха, че знаят и могат, и го направиха като трябва", каза още зам.-кметът по повод на последното бедствено положение заради пожара миналата седмица.

    СмолянБГвести.нет

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини