Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ е носител на наградата „ПроСпорт“ за 2015 г.

    Сертификати за признателност и съпричастност към Спешъл Олимпикс получиха Величко Чолаков и ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“

    Спортен клуб по вдигане на тежести /СКВТ/ „Родопа“ - Смолян е носител на наградата „ПроСпорт“ за 2015 . Плакетът се присъжда за работата на клуба с деца със специални потребности. СКВТ „Родопа“ през 2015 г. спечели и реализира програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за деца и младежи с увреждания и деца в риск”, програма в която участва и Чудомир Бачочев.

    Щангистът Величко Чолаков, който сега е треньор на младежите от клуба, получи Сертификат за признателност, за доброволческата работата с нашия участник в Световните летни игри на СО в Лос Анжелис 2015 г.  За дългогодишното партньорство със Спешъл Олимпикс България, сертификат беше връчен и на Основно училище „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян, което всяка година е домакин на Регионалните игри на СОБ по футбол и народна топка.

    Официална церемония се проведе в Музея на спорта, Национален стадион Васил Левски, в София. Събитието се организира от фондация „Достъп до Спорт” , на която бяха връчени годишните награди «ПроСпорт» за развитие на доброволчеството в подкрепа на спорта за хората с увреждания в следните категории: гражданска организация, училище, университет, спортна организация, държавна институция, корпоративен партньор, доброволец, медия, община и треньор. Инициативата се осъществява в партньорство с БСФС и СОБ.

    На церемонията по връчването на наградите националният директор на СОБ Христо Христозов е посочил, че община Смолян е пример за другите общини по отношение работата с хората със специални потребности и взаимодействието на администрацията с останалите институции в името на децата. Като изключим Софийска община , Смолянската е единствената, която участва в летните и зимните игри на СОБ, уточнява Даниела Каркелова, която присъства на събитието.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини