Пампорово чака първите туристи вече без дупки по пътищата към курорта

За откриването на сезона на 19 декември, лифтовете ще са безплатни, а в неделя-20 декември, цената на картите ще бъде промоционална от 39 лв. След това еднодневните пропуски за съоръженията за възрастни ще струват по 53 лв., като цената се запазва вече трета година.

Според изпълнителния директор Мариян Беляков за старта на сезона няколко ски писти ще бъдат отворени за първите любители на зимните спортове.

Сред най-важните инфраструктурни придобивки за родопския курорт са ремонтираните пътища от Асеновград до Пампорово, участъците за Стойките и до ски плац „Малина“, както и осечки от мрежата в самия курорт. Сезонът стартира с реновирания 4-седалков лифт „Арх. Петър Петров”, който ще разтовари значително трафикпотока и ще обслужва повече от половината от територията на ски зоната.

На 19 декември пристигат първите организирани туристи от Холандия, а в Пампорово вече карат ски деца от Англия. Подготовката е нормална за тези атмосферни условия, има достатъчно вода и оръдия на цялата писта, обясни Беляков. Водният басейн в курорта е с 240 хил. кубика вода, а снежната инсталация е за 1200 кубика/час и може да захрани между 180 и 200 оръдия, които могат да работят едновременно.

При благоприятни условия и очакваното в близките дни застудяване, снежната покривка ще бъде достатъчна за първите гости на курорта.

СмолянБГвести.нет

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини