Освен катастрофи и бедствия, какво друго избраха читателите на Смолян БГвести.нет през 2015 г?

Изображение 1 от 10

    Топ новините за 2015 в СмолянБГвести нет

    Какво се случи през изминалата 2015г в Смолян и региона всеки е следил и разбрал според интересите, и предпочитанията си за информираност.

    Какво обаче Вие, читателите на http://www.smolyan.bgvesti.net/ избрахте, показва класацията Топ 20 на най-четените материали на новинарския ни сайт за 2015г. За съжаление тази статистика дава картината не само на събитията през 12-те месеца, но е красноречив показател и за читателския интерес.

    Краткият анализ показва, че най-популярни са били криминалните новини, както и тези за природни бедствия и други инциденти. От 20 -те най-четени новини -11 са за трагедии и извънредни ситуации с бедствено положение, каквото само в Община Смолян беше обявявано 4 пъти само за 2015.

    Сред останалите текстове в топ 20 са новината за възстановяването на Роженския събор и програмата за тридневното събитие. Новият шеф на РИОСВ в Смолян и проблемите с разписанията на автобусите на „Рожен Експрес“, предизвикали масово недоволство сред гражданите, също са сред най-четените информации с над 4 300 прочита.

    Само три са новините от светски характер, предизвикали Вашето любопитство.

    На трето място е сватбата на сина на бизнесмена Юлиян Инджов на 30 май с над 8 300 прочита, а на 4-то е информацията за абитуриента Димитър Соколов, който отиде на бала си с родопска носия. Сватбата на младежи в родопска носия, също е сред четените информации с 12-то място в класацията.

    Макар и скромно, местните избори също присъстват с две политически новини, събрали близо по 4 хиляди читатели-представяне на листата на ГЕРБ и избора на новия- стар кмет Мелемов още на първи тур.

    Сред бедствените ситуации най-голям интерес за читателите са били дъждовете през февруари с над 5 хиляди прочита и големия пожар над Смолян през ноември. В топ 20 обаче не са попаднали новините от най-тежката криза-тази с мартенския снеголом, затворени пътища и почти седмица без ток за селата и някои квартали на града. Което, може би е добър признак или просто хората са нямали ток и интернет, за да четат?:))

    И накрая, коя е била най-четената новина в http://www.smolyan.bgvesti.net/!?

    За жалост, с близо 13 хиляди прочита е новината за жестоката катастрофа от 5 май 2015 , когато 20 годишен младеж жестоко катастрофира в квартал Устово. Веднага след нея с над 10 хиляди читатели е отново катастрофа- с „Мерцедес“ с 18 годишен шофьор без книжка, който по чудо не пострада.

    Не е позитивна класацията, скъпи читатели, но нека се надяваме, че през тази 2016-та година ще има повече положителни инициативи, събития и хора, за които да четете и да се интересувате повече от черното и скандалното в ежедневието ни.

    От екипа на http://www.smolyan.bgvesti.net/ и http://www.escom.bg/ искрено пожелаваме на всички българи здраве, вяра и сили, за да изградим по-смислено и ползотворно живота си в Родината !

    СмолянБГвести.нет

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини