Турска художничка открива изложба на 40 колеги в Пампорово

60 картини на автори от Турция, ще бъдат подредени в залата на хотел „Мургавец” в Пампорово. Инициативата е на изселничката от Момчилград Айнур Ачекюз, която също е художничка и организира експозицията на 40 свои известни колеги. За откриването на изложбата на 13 януари те поканиха и кмета на Смолян Николай Мелемов, с когото лично се срещнаха.

„От 26 години не живея в България, но в моите картини и стихове присъства родопската жена, бита в Родопите и красотата на България“, сподели с носталгия художничката. 

Айнур рисува, пише поезия, а по професия е изкуствовед, занимава с организиране на изложби, а тази в Пампорово е 17-а по ред. Идеята за изложба в България дошла заради желанието й да покаже на колегите си красотата и чудесната природа в Родопите. На откриването й, българската изселничка ще представи и новата си стихосбирка.

Ачекюз не мисли да се връща за постоянно в България, защото по думите вече е пуснала корени в Турция, има семейство и деца, но първа възможност винаги се връща в родното си място, където има и много приятели.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини