Великобритания гони съпругите на имигрантите, провалили се на изпитите по английски

Имигрантите, които се провалят на изпитите за познания по английски език, след като са прекарали две години и половина във Великобритания, може да бъдат принудени да напуснат.

Това обяви британският премиер Дейвид Камерън, след като разкри плановете си за насърчаване на по-голяма интеграция на мюсюлманските жени, съобщава в. „Гардиън”.  

Когато бил запитан дали мюсюлманка, която е дошла във Великобритания с визата на съпруга си и е имала деца без да учи езика, може да ѝ бъде отказано разрешение за пребиваване, британският премиер заявил, че няма да има гаранция, че тези, които не са подобрили английския си, биха могли да останат.

Той описа в общи черти плана в интервю за радио БиБиСи, твърдейки, че имало 38 хил. мюсюлманки, които не можели да говорят английски, и 190 хил. жени с ограничени умения по езика.  

Камерън посочил, че не само мюсюлманките, ала всички тези, които са влезли във Великобритания по 5-годишната програма, която допуска жените с визите на съпрузите им, скоро ще трябва да минат през езикови изпити на половината от този период.

След две години и половина те трябва да са подобрили английския си и ние ще проверим”, разкрил британският премиер и допълнил: „Ние ще го осъществим през октомври и това ще се прилага за хора, които са дошли със съпружеска виза наскоро и те ще бъдат изпитани.”

Той подчертал, че не обвинявал тези, които не могат да говорят английски, защото „някои от тези хора са дошли от доста патриархални общества и вероятно мъжете не са искали да говорят английски”.

Ала когато му бил зададен въпрос относно това, дали те ще бъдат помолени да напуснат страната, ако не успеят да започнат изучаването на езика, Камерън подчертал, че това било възможно, след като „хората, идващи в нашата страна, имат също така и отговорности”.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини