Обирджията с газовия пистолет: "Исках да взема парите"

     „Исках да взема парите! Искам на свобода!“, бяха единствените думи на 21 годишният Венелин Трампов, който открадна 200 лева от магазин и заплаши 28 годишната продавачка с газов пистолет.

    Съдът постанови постоянен арест за 21 годишният младеж, който на 20 януари около 18 часа направи първият в Смолян въоръжен грабеж в хранителен магазин в града.

    Венелин Трампов е обвиняем за грабеж при условията на опасен рецидив и има опасност да се укрие, както и да извърши друго престъпление. С този мотив Окръжният прокурор Тодор Деянов поиска от Съда да постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“.

    Въпреки че е само на 21 години, Трампов е вече закоравял рецидивист- има 12 присъди зад гърба си, 11 от които за престъпления още докато е бил непълнолетен. Съден е основно за кражби на вещи и МПС, грабежи, както и един опит за убийство, което сочи за трайно формирани престъпни навици и е предпоставка да извърши нови деяния, твърди Обвинението. Последната му присъда е за кражба от 2014г с наказание от 12 месеца лишаване от свобода.

    Обирджията е направил пълни самопризнания, доброволно е предал газовия пистолет, с който нахлу в хранителния магазин „Василиус“, както и по-голяма част от парите, които задигнал при обира от касата. При разпита той признал, че имал намерение да напусне града.

    „Нямам какво да кажа, оставете ме намира!“, бяха единствените думи на рецидивиста, в отговор на въпроса защо е стигнал до тук.

    Щиляна Чакърова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини