Обявиха процедура за набиране на военни лица във формирования на Сухопътни войски

Процедура по обявяване на войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански, средни или висши училища във военни формирования от Сухопътните войски, е разкрита със Заповед на министъра на отбраната, съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

За 61-ва механизирана бригада гр. Карлово - 220 вакантни длъжности за войници.

За 2-ра механизирана бригада гр.Стара Загора – 130 вакантни длъжности за войници.

За военни формирования от състава на Военноморските сили – 80 вакантни длъжности за войници.

За висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ – 3 вакантни длъжности за войници.

Желаещите за участие в конкурсите могат да получат пълна информация от Военно окръжие - Смолян и Офиса за водене на военен отчет – община Смолян за- наименованията на вакантните длъжности, изискванията към длъжността, необходима квалификация и допълнителни изисквания. Начина, мястото и датата за провеждане на конкурсите, нормативите за изпит по физическа подготовка и условията за допускане до участие в конкурс.

Срок за подаване на документите за участие в конкурс за вакантните длъжности на 2-ра и 61-ва механизирана бригада - до 19.02.2016 година.

Срок за подаване на документите за участие в конкурс за вакантните длъжности за военните формирования от състава на ВМС - до 26.02.2016 година.

Място за подаване на документите: Военно окръжие - Смолян или Офиса за водене на военен отчет – община Смолян. Направления за медицинско освидетелстване за годност за военна служба и за оценка на психологическа пригодност на кандидатите в структурите на ВМА се издават по график.

Информация за длъжностите определени за приемане на военна служба могат да се намерят в сайта на Министерство на отбраната www.mod.bg и сайта на Централно Военно окръжие www.comd.bg. Телефон за контакт: 0301/ 6 30 52 или 0895444515.  

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини