ПМГ "Васил Левски" и Основното училище в Златоград спечелиха наградите от състезанието "Лъвски скок"

    За пета поред година Община Смолян е домакин на игрите, посветени на Васил Левски

    Победителите в състезанието „Лъвски скок“, посветено на годишниня от смъртта на Апостола, тази година са ОУ „Васил Левски” в Златоград и ПМГ „Васил Левски” – Смолян.

    Призът „Лъвски скок” е учреден от Общински комитет „Васил Левски” в Смолян на 19 февруари 2011 година и неговият пръв носител е ОУ „Васил Левски” – Златоград. Спортната надпревара се провежда за шеста поредна година, на пет от тях община Смолян е домакин.

    Проявата е част от тържествата в чест на 19 февруари – патронен празник на училищата, носещи името на Васил Левски в областта и по повод 143 години от гибелта на Апостола на свободата.Тази година в нея участваха 92-ма ученици от 9 учебни заведения от област Смолян, както и едно Ученическо общежитие от Девин, които се състезаваха в името на своя патрон Васил Левски. Възпитаниците на учебните заведения от 1 до 12 клас се бориха за приза в различни дисциплини- скок на дължина от място, щафета с препятствия и совалково бягане.

    Училищата, събрали най-много точки от двете дисциплини в съответната възрастова група, спечелиха купите „Лъвски скок” – една за основните училища и една за гимназиите.

    Със свои отбори участваха ПМГ „Васил Левски” – Смолян, Професионална гимназия „Васил Левски” – Доспат, Ученическо Общежитие „Васил Левски” - Девин и 7 основни училища – от Златоград и селата Буйново, Чавдар, Змеица, Ерма река, Боровина и Средец.

    Класираните до трето място получиха медали, индивидуални награди бяха предвидени за всички участници, а най-добрите в различните възрасти на скока от място и тройният скок получиха статуетки. Наградите са осигурени от организаторите на състезанието и бяха връчени от представители на въпросните институциите и организации.

    СмолянБГвести.нет

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини