Доклад на НАТО: Руската авиация в Сирия превъзхожда силите на Алианса

НАТО е изпратило в Сирия много повече самолети от Москва, но руската операция показва много по-висок резултат, който се дължи на отличните умения на пилотите и качеството на военно оборудване, пише германското списание "Фокус", позовавайки се на таен аналитичен доклад. 

В документа се казва, че 40 руски изтребители, разположени в Латакия, извършват до 75 полета на ден с удари по позиции на „Ислямска държава”. В същото време силите на НАТО, наброяващи общо 180 бойни самолета, унищожават дневно едва 20 цели. 

Руските военно-космически сили използват най-съвременната си техника в Сирия. Пример в това отношение са четирите Су-35, които Москва изпрати в Латакия. Според западни експерти, те са по-добри от по-голямата част от западните самолети. 

Освен това, Москва използва информация на сирийското въздушно разузнаване и данни на руските специални служби, които редовно информират за стратегически важни обекти, се съобщава в документа. 

Анализаторите твърдят, че именно операцията на Русия е принудила терористите от „Ислямска държава” да изоставят част от окупираните територии и да се преустанови жестоката "демонстрация на сила". 

"Въпреки че западните политици редовно говорят за руските атаки срещу бунтовници и многобройните цивилни жертви, в доклада не се споменава за цивилното население, засегнато от руски въздушни удари", подчертава германското списание.

http://epicenter.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини