Награда от спортното министерство за похода до връх Перелик за над 350 ученици

    Община Смолян получи плакет от Министерството на младежта и спорта и Българската асоциация спорт за всички за проведения на 12 март празник Зимно предизвикателство`2016г

    Организатор на кампанията в национален мащаб е БАСВ, съвместно с Министерството на младежта и спорта. На местно община Смолян пое реализирането на празника, съвместно с "Пампорово" АД, Сдружение „Фън ин дъ маунтийн”, фондация „Изкуството да живееш”, Кока-кола, Спортни клубове, РИО – Смолян, ресторант „Черният кон“ – Райко Папучаров и „Пампорово – бус“ ЕТ Албен Чавдаров.

    В Зимния поход, който се проведа в рамките на инициативата, се включиха 350 деца и ученици от 4 училища, 7 детски градини, както и възрастни. Маршрутът беше от хижа „Перелик” до връх Перелик. Походът бе с дистанция от 6 километра за учениците и техните родители в едната посока и се проведе в истинска снежна обстановка, коментира Даниела Керкелова.

    Малчуганите от детските градини се включиха в похода с около километър разстояние, след което се настаниха на подходяща поляна и се забавляваха с различни игри и правене на снежни фигури с подръчни материали. За учениците имаше организирана викторина и томбола, а на победителите бяха раздадени 52 награди, осигурени от община Смолян, БАСВ и ресторант „Черният кон“ – Райко Папучаров.

    Община Смолян осигури и лакомства за всички участници в Зимното Предизвикателство`2016 г .

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини