95% от руснаците одобряват присъединяването на Крим към Русия

Две години след присъединяването на Крим към Русия почти всички руснаци смятат това решение за правилно и отговаря на националните интереси на страната, съобщава Интерфакс, позовавайки се на социологическо проучване на ВЦИОМ.

95% от руснаците поддържат предприетата през 2014 година стъпка.

79% от анкетираните имат положително отношение към новите субекти на Руската федерация – Република Крим и град Севастопол. 16% не могат да отговарят на въпроса, заявявайки, че никога не са се замисляли.

Преди две години 89% от анкетираните (според проучване, проведено в навечерието на референдума за присъединяването на Крим към Русия) са посочили, че Крим е част от Русия в сравнение с 96% сега.

По мнението на 79% от респондентите присъединяването към Русия е в полза за жителите на полуострова. 27% са на мнение, че е оказало положителна промяна в градовете и районите; 24% - покачване на жизнения стандарт и 17% - продуктивна икономическа политика.

3% от анкетираните поддържат противоположно мнение.

92% от руснаците са на мнение, че с присъединяването на полуострова Русия е доказала, че може да отстоява своите интереси, а западните страни в края на краищата ще признаят анексирането на Крим от Русия (84%).

53% са на мнение, че след тази стъпка позициите на Москва в международен план са се подобрили. Крим и Севастопол играят ключова роля в отбраната на страната според 73%.

Три четвърти от анкетираните (75%) са убедени, че анексирането е „послужило като повод за въвеждане на санкции, които така или иначе щели да бъдат наложени”. 20% са на обратното мнение.

Проучването е проведено в периода 12-14 март и в него са участвали 1 600 респонденти.

На 18 март 2014 година Крим се присъедини към Русия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини