Два милиона чужденци са пристигнали в Германия през 2015 г.

През изминалата 2015 година в Германия са пристигнали близо два милиона чужденци, съобщи сп. «Шпигел», цитирано от агенция «Фокус». «Шпигел» публикува предварителната оценка на Федералната статистическа служба във Висбаден. В данните е включен и броят на регистрираните бежанци в страната.

В рамките на периода около 860 хил. чужденци са напуснали Германия, така че нетната миграция в страната е била 1,14 млн. души. Това са най-високите стойности, регистрирани някога в историята на Федерална република Германия.

Що се отнася само до притока на бежанци и мигранти, най-често споменаваните досега оценки бяха между 800 000 и един милион души.

Новите данни изглеждат още по-внушителни, ако се сравнят с нивото от 2014 г. когато нетната миграция в страната е възлизала на 577 хил. души. (Тогава чужденците са били предимно от ЕС, докато сега те идват от страни, които са извън съюз.)

Така през 2015 г. входящите потоци са се увеличили с 49%, докато изходящите - само с 12 %. В централния регистър за чужденците в края на миналата година са регистрирани общо 9, 11 млн. души.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини