Младежи от Златоград правят фитнес с пари от разделно събиране на отпадъци

 ИНТЕРАКТ клуб в Златоград стартираха проект под надслов „ФИТНЕС ЗА СМЕТ”


Идеята на младите хора е продължение на проекта им „Промяната започва от нас” за разделно събиране на отпадъците-хартия и пластмаса, реализиран в СОУ „Антим I”-Златоград. Целта е чрез разделно събиране на отпадъци от хартия и пластмаса да се събере сумата от 3450 лв , с която да се купят три уреда за фитнес на открито чрез оползотворяване на разделно събрани отпадъци от хартия и пластмаса.
Проектът предвижда разделно събиране на отпадъци от предприятия, учреждения и домакинства в периода на един месец - от 23 март до 22 май 2016 г.

Със средствата ще се изгради площадка за фитнес на открито с три уреда за всички ценители на спорта и здравословния начин на живот, която да бъде готова и официално открита на 1 юни тази година.

Освен възможност за спорт и по-здравословно ежедневие, идеята има и чисто екологичен ефект, тъй като статистиката сочи, че 18 кг рециклирана хартия се равнява на едно спасено дърво.

Фитнесът на открито ще бъде изграден на градския стадион, а в инициативата са заявили участие Общинска администрация в Златоград, предприятия и учреждения, в които работят членове на РОТАРИ клуб Златоград-Неделино.
Лайънс клуб Златоград-Смолян имат готовност да участват с рекламна и логистична подкрепа, а Иван Вълчев е готов да предостави чували и да изкупи събраните количества.
Любен Кирилов ще изработи безвъзмездно за целите на проекта 6 стойки за поставяне на чували.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини