Дават 5 млн. лева за жандармерията и спецполицията

5 млн. лева от републиканския бюджет ще бъдат предоставени на специалните полицейски сили и на жандармерията. Това правителствено  решение обяви пред БНР след среща с премиера Бойко Борисов директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски.

За СДВР са предвидени осем микробуса, за Пловдив - 2 микробуса плюс два автобуса, за Стара Загора, за Русе, за защитни предпазни средства, за използване на системи за радиовръзка.

Една голяма част ще бъде използвана за надграждането на две информационни системи. Това е централна полицейска система и интегриран полицейски регистър, където се вкарват данните за всички прояви и мероприятия, от които на по-късен етап могат да се теглят и използват информации.

Само в четвъртък, 24 март, е имало 12 сигнала като мнимата заплаха за терористичен акт в района на бившия хотел "Плиска", обяви заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев. "От сутринта има поне още три подобни случая. Обяснимо е предвид атентата в Брюксел и бдителността на гражданите и общото чувство за несигурност във всички нас", обясни Арабаджиев.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини