След оспорвана битка Салих Аршински отново оглави областната структура на ДПС в Смолян

При оспорвана борба за лидерския пост портече областната конференция на ДПС в Смолян, на която се направи отчет и се избра ново областно ръководство. 170 делегати от всички структури по общини с тайно гласуване избраха новото областно ръководството. Новият стар шеф остава Салих Ашински получил 97 от гласовете. С малка разлика във вота беше другият кандидат Емил Кехайов, който получи 78 гласа от делегатите и остава да изпълнява функцията на секретар на областиня съвет.

„В партията тече „оздравителен процес“ и се подготвя за националната конференция. Малко са партиите, които имат такива структури, тази седмица приключваме с конференциите в страната и органицираме националната. Нещата са наред, партията е стабилна и върви напред и ако някой прави други внушения е техен проблем“, обобщи един от тримата председатели на ДПС и депутат от Смолянски регион Мехмед Карадайъ.

Според него няма организации, които да са разединени и разцепени, което да налага сериозни промени или крайни мерки: „ Ако има единици от партията, които са се объркали, естествено си намират сами пътя или партията им показва пътя защото е достатъчно силна“, коментира процесите в Движението депутатът и допълни, че 26 години ДПС стои стабилно в Центъра на българската политика.

СмолянБГвести.нет

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини