Турция е екстрадирала "без охрана" Ибрахим Бакрауи

Премиерът на Белгия Шарл Мишел е удивен от това, че Турция е екстрадирала Ибрахим ел Бакрауи, който по-късно се взриви на летището в Брюксел, без охрана и допълнително предупреждение на властите.

"Много учудващо е да видиш от страна на такава държава като Турция и нейния президент, че на човек, който представлява опасност, е позволено да седне в самолет за Холандия без турски полицаи като охрана и без предупреждение", каза той пред CNN, предаде БГНЕС.

По-рано президентът на Турция Ердоган заяви, че един от терористите - Ибрахим ел Бакрауи, извършили атентатите в Брюксел, е бил задържан от турските власти в провинция Газиантеп на границата със Сирия. Това е станало през юни 2015 г. като той е бил депортиран в Белгия. По думите на Ердоган, белгийските власти са изпуснали този човек, въпреки предупрежденията на Анкара, че той е свързан с чуждестранни терористи.

Министърът на правосъдието на Белгия Кун Генс съобщи, че Турция е екстрадирала Ел Бакрауи не в Белгия, а в Холандия и белгийските власти не са знаели, че той е свързан с тероризъм. По-късно Генс каза, че информация на Ел Бакрауи все пак е имало, но тя била предоставена "бавно, като се имат предвид обстоятелствата".

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини