НАП официално проверява българите в #Panama Papers. Преглед на печата

"24 Часа":

НАП официално проверява българите в #Panama Papers

Националната агенция за приходите е изпратила официално искане до Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ).

Главният изпълнителен директор на НАП Бойко Атанасов иска агенцията да получи “цялата налична информация за българи и за български компании, за които има данни за офшорни сметки и за извършени операции.” Че ще го направи стана ясно веднага след оповестяването на документите.

Шефът на приходната агенция уверява, че получените данни ще бъдат използвани “единствено за упражняване на законоустановените правомощия на приходната администрация”.

Миграционен натиск. 

"Монитор":

Борисов: Още 300 военни тръгват към браздата

Допълнително подкрепление от 300 военнослужещи, равняващо се на около три роти, ще бъде изпратено на южната ни граница, за да подпомогне борбата с нелегалния трафик на мигранти. Това обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си на полигона Ново село край Сливен, където се проведе българо-американското учение "Ответен удар 16".

Както е известно, още през 2015 година на браздата бяха командировани около 150 военнослужещи, които се включиха в съвместни патрули с граничните полицаи. Преди поправките в Закона за отбраната и въоръжените сили, които бяха приети през февруари обаче, армейците не можеха да участват пряко в охраната на браздата и мисията им бе да подпомогнат МВР само с логистична подкрепа.

По думите на Борисов границата е твърде дълга, а не навсякъде може да бъде вдигната ограда, която да възпрепятства преминаването на бежанци. Взехме решение с министъра на отбраната 300 души допълнително от армията да пратим по границите ни с Гърция и Турция.

Съкращения. 

"Дума":

Съкращават 300 работници от мина "Черно море"

Близо 300 работници от мина "Черно море" край Бургас ще бъдат съкратени. Затварянето на рудника идва изненадващо за работещите в нея миньори, които вчера получиха предизвестията си на бариерата пред входа на предприятието. 

Работниците имат да получават част от заплата за февруари и целия март. Близо 30 млн. лева са дълговете на мината. Тя спира работа заради лошо финансово състояние, обяви изпълнителният директор Русомир Калоянчев. Той увери, че хората ще получат обезщетенията и дължимите суми за заплати. За работниците, на които им остават месеци до пенсия, са водени разговори да бъдат насочени към мина "Бобовдол" и варненския рудник "Оброчище".
Спирането на работата в мината изведнъж е невъзможно, категоричен е Ростислав Радуков от миньорския синдикат към КТ "Подкрепа". Той уточни, че в момента се прокарва галерия, която трябва да се проветрява, за да се предотврати опасността от пожар. Неизплатени с месеци заплати изкарваха няколко пъти миньорите на протести. В момента те все още очакват февруарските си възнаграждения, които включват и неизплатен аванс.

ДАИ. 

"Сега":

Московски уволни шеф в ДАИ

По разпореждане на министъра на транспорта Ивайло Московски изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Красимир Калайджиев освободи от длъжност главния директор на Главна дирекция "Автомобилна инспекция" Владимир Колев. Това съобщиха от транспортното министерство.

Причина за освобождаването е, че досегашният главен директор не е осъществявал достатъчен контрол над подчинените му началници на областни отдели „Автомобилна администрация“, поради което са допуснати пропуски в работата и нерегламентирани практики. Уволнението идва след скандала с корупционните схеми в автомобилната инспекция и арестите на служители в системата начело с вече бившия директор Цветелин Цветанов.       Съд.    "Труд":   Родители на починало от левкемия дете осъдиха Здравното министерството    Родители на починало от левкемия момиченце осъдиха Здравното министерство и Фонда за лечение на деца на обещетение от 100 000 лв. Причината е дискриминационен отказ детето да бъде лекувано в чужбина за сметка на държавата. Съдът нарече тезата на ведомството: "Несъстоятелно до степен, граничеща с цинизма и груба", предаде БТВ.

На 19 септември 2008 г. на малката Габи Йорданова от Русе е поставена диагноза левкемия. След първоначално подобрение, болестта се връща през 2011 г. Необходима е спешна трансплантация на костен мозък.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини